Bine ați venit la Gala Green Report, ediția a 4-a

Meniul Galei Green Report vă invită într-o călătorie gastronomică, inspirată de călătoria unui râu care izvorăște din inima munților și se avântă spre îmbrățișarea mării. Fiecare etapă a acestui parcurs dezvăluie arome distincte, texturi surprinzătoare și ingrediente alese cu grijă, care reflectă esența regiunilor traversate.

De la prospețimea pură a izvoarelor carpatine până la bogăția savuroasă a apelor sărate, fiecare preparat celebrează armonia naturii și simbolizează apa – elixirul vieții.

MENIU by Chef Foa, Flavours

Unt umami românesc

Unt compus cu usturoi negru confiat și jumări, servit cu pâine cu maia
VARIANTA VEGETARIANĂ: Unt cu usturoi negru confiat, servit cu pâine cu maia

Pajiște

Pulpă de prepeliță cu terină de praz, piure de nap porcesc și reducție de Fetească Neagră
VARIANTA VEGETARIANĂ: Ciupercă King Oyster cu terină de praz, piure de nap porcesc și reducție de Fetească Neagră

Delta

Șalău sălbatic din Delta Dunării în stil Wellington cu spumă de sarmuzac și sos de kale
VARIANTA VEGETARIANĂ: Wellington de legume cu spumă de sarmuzac și sos de kale

Marea

Perlă de panna cotta cu rozmarin și inserție de caramel cu sare de mare, glazurată cu ciocolată albă. Nisip din mălai prăjit și nuci, cu ierburi uscate și miere. Val de bezea cu spumă de lămâie și busuioc.

Băuturi

Welcome to Green Report Gala, 4th edition

MENU by Chef Foa, Flavours

The Green Report Gala menu invites you on a gastronomic journey inspired by the path of a river that springs from the heart of the mountains and flows toward the embrace of the sea. Each stage of this journey unveils distinctive flavors, surprising textures, and carefully selected ingredients that reflect the essence of the regions it traverses.

From the pure freshness of Carpathian springs to the savory richness of saltwater depths, each dish celebrates the harmony of nature and symbolizes water—the elixir of life

Romanian umami butter

Confit black garlic & cracklings compound butter with sourdough bread
VEGETARIAN CHOICE: Confit black garlic butter with sourdough bread

Prairie

Quail leg with leek terrine, sunroot puree, and feteasca neagra reduction
VEGETARIAN CHOICE: King oyster mushroom with leek terrine, sunroot puree, and feteasca neagra reduction

Delta

Wild Danube Delta pike perch Wellington with sarmuzac foam & kale sauce
VEGETARIAN CHOICE: Vegetable Wellington with sarmuzac foam & kale sauce

Sea

Peal of rosemary panna cotta with a sea salt caramel insertion coated in a white chocolate glaze. Sand of Toasted corn flour & walnuts with dried herbs & honey. Wave meringue with a lemon & basil seafoam.

the drinks

sponsor principal

sponsori gold

sponsori silver

sponsori bronze

PARTENERi

PARTENERI media