GALA Ed. 3 - Elemente site_home-16

Bine ați venit la
Gala Green Report, ediția a 3-a!

În seara aceasta călătoria noastră prin Orașul de Smarald continuă cu un spectacol al simțurilor inspirat de minunata poveste Vrăjtorul din Oz: un joc între iluzie și realitate, în care simțurile vă vor fi provocate, dar mai ales răsfățate!

Food Menu

by Chef Daniel Pălici,
Le Bistrot Francais Bucharest

AMOUSE BOUCHE

The Brave Lion

Crisp din sfeclă roșie, cu jintiță de capră, unt bătut cu iaurt de capră și sfeclă afumată

starter

The Bitter and Deceiving Witch

Inspirat de vrăjitoarea înșelătoare din poveste, veți descoperi un preparat surprinzător, total neașteptat. Un preparat care pare a fi un bulz datorită mălaiului și aromei discrete de fum, dar e totuși diferit prin forma inversată, aromele neașteptate oferite de salvie și fulgii de drojdie, ușor amărui, dar atât de plăcute.

Crisp din cartof, spumă din brânza de capră de la fermă locală, păstrăv ecologic afumat, cremă din mălai din porumb din Dâmbovița, sirop din ardei BIO

MAIN COURSE

Billina

În călătoria ei spre Orașul de Smarald, micuța Dorothy găsește parteneri de drum valoroși care o ajută să devină tot mai puternică și încrezătoare în forțele propria. Printre ei și găina Billina, care a devenit inspirație pentru preparatul de bază al acestei seri.

Pulpă de pui de fermă, crescut liber și cu cereale confiate, glazură din sos de aripi de pui a la Grec, jeleu din gălbenuș de ou și verjuice, coji de ou făcute din manitol și cartof

dessert

Sweet and brave like Dorothy

Inocența de copil și curajul unui adult o caracterizează pe Dorothy, personajul principal din Vrăjitorul din Oz. Este dulce, dar neașteptat de îndrăzneață, încât devine inspirația desertului din această seară care surprinde printr-un mix de ingrediente mai puțin obișnuit.

Bavaroise din ardei și brânza de vaci, jeleu din topinambur, gutui coapte și spanac expandat

drinks menu

Food & drinks by

Despre Chef Daniel Pălici

Pentru Chef Daniel Pălici arta de a găti constă în studiul și explorarea ingredientelor, a gusturilor și texturilor ce vor constitui apoi baza preparatelor sale. Daniel impresionează prin îmbinările inedite de gusturi și savori și prin prezentarea pe care o aduce preparatelor.

Fără să reinterpreteze bucătăria românească, Daniel a ales să meargă pe un drum propriu, într-un stil experimental, creativ și modern, în care gustul și esteticul sunt pionii centrali.

sponsor principal

sponsori gold

sponsori silver

sponsor bronze

PARTENERI

PARTENERI media